Hazahozták az Afganisztánban megsérült katonákat

Vágólapra másolva!
Szombaton hazahozták azt a két magyar katonát, akik Afganisztánban sérültek meg. A két katona állapota kielégítő, hamarosan hazamehetnek családjukhoz.
Vágólapra másolva!

Az Afganisztánban megsérült három katona közül szombaton késő este hazahoztak két sebesültet, akiket a Honvédkórházban vizsgálnak - közölte a Honvédelmi Minisztérium. Mindkét katona állapota kielégítő, és vasárnap várhatóan mindketten hazamehetnek családjukhoz.

A német tartományi csoportban szolgálatot teljesítő magyar katonák szerdán Kunduzba tartottak egy öt járműből álló német konvoj utolsó járművében. A kocsi egy követ akart kikerülni, de a manőver közben felborult. A három megsérült katona közül kettőt kellett hazahozni, a harmadik társuk csak felületi, horzsolásos sérülései keletkeztek, ő rövidesen folytathatja szolgálatát.

A honvédelmi miniszter utasítása alapján a vezérkari főnök intézkedett a sérültek hazaszállításáról. Erre azért volt szükség, mert a missziós területen lévő katonai kórházak általában csak sürgősségi beavatkozásokra vannak felkészülve. A több hetes gyógykezelésekre, rehabilitációra rendszerint minden nemzet hazaviszi katonáit.