Illetéktelen személy fért Putyinhoz Pesten

Vágólapra másolva!
A külügyben ügyeskedett ki magának akkreditációt, amivel jogosulatlanul Vlagyimir Putyin közelébe jutott egy Magyarországon élő orosz üzletember az orosz elnök múlt heti látogatásakor - írja a Magyar Nemzet. A férfit Putyin hivatalos programján őrizetbe is vették, az ügyet a hatóságok vizsgálják.
Vágólapra másolva!

A magyar hatóságok vizsgálják, hogyan történhetett meg, hogy a rendkívüli biztonsági rendszabályokat kijátszva Vlagyimir Putyin közvetlen közelébe jutott egy orosz férfi, amikor az elnök a múlt héten Magyarországon járt - írja a Magyar Nemzet.

A lap úgy tudja, hogy a Magyarországon élő orosz üzletember éppen egy magyar diplomatával tárgyalt a külügy épületében Putyin látogatása előtt, ám amikor befejezték, és vendéglátója kikísérte, nem hagyta el az épületet, hanem visszament, és a sajtóosztályon - arra hivatkozva, hogy a Miniszterelnöki Hivatalban már tudnak róla - akkreditációt kért és kapott. A férfi Vlagyimir Putyin hivatalos programján is részt vett, ahol őrizetbe is vették, ám ennek pontos körülményei nem ismeretesek.

Polgár Viktor külügyi szóvivő megerősítette a lap értesülését, hogy az illető valóban jogosulatlanul jutott az akkreditáció birtokába, és közölte, az ügyet vizsgálják - derül ki a Magyar Nemzet írásából.