Jóváhagyta Gyurcsány a Pető Intézet új igazgatóját

Vágólapra másolva!
Pénteken aláírásával megerősítette a Pető Intézet új igazgatójának kinevezését Gyurcsány Ferenc kormányfő. Az új igazgató kinevezését korábban jogi aggályok miatt támadta az intézet Főiskolai Tanácsa, de ezeket a kifogásokat sem az igazságügyi, sem az oktatási tárca vizsgálatai nem támasztották alá - áll a kormányszóvivő közleményében.
Vágólapra másolva!

A kormányfő pénteken megerősítette Dr. Makói Zita kinevezését a Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézete főigazgatói posztjára - közölte a kormányszóvivői iroda. A közlemény szerint sem az Oktatási Minisztérium, sem pedig az Igazságügyi Minisztérium szakértői vizsgálatai nem támasztották alá a kinevezésével kapcsolatos jogi aggályokat.

A főigazgatói poszttal kapcsolatban február elején alakult ki patthelyzet. Az intézetet működtető közalapítvány kuratóriuma ugyanis Makói Zitát nevezte meg új főigazgatónak, de ezt a döntést az intézet dolgozói közül többen is vitatták. A Főiskolai Tanács az oktatási miniszterhez és a miniszterelnökhöz fordult az ügyben. Az új igazgató ellenzői egyrészt jogi aggályokat támasztottak, másrészt kétségbe vonták a kinevezett szakmai felkészültségét.

Az intézet Főiskolai Tanácsa egyebek mellett azt sérelmezte, hogy Makóit az utolsó pillanatban nevezték ki főiskolai tanárrá - ami feltétele a főigazgatói poszt betöltésének - pedig ezt a kinevezést nyilvános pályázatnak kellett volna megelőznie, amelyet a megbízott főigazgatónak kellett volna kiírnia.