Három halott a 3-as úti buszbalesetben

Vágólapra másolva!
Egy távolsági busz és egy kamion ütközött össze a 3-as főúton. A balesetben hárman meghaltak és kilencen megsérültek. A kamion előzés közben ütközött össze a szembejövő sávban közlekedő busszal.
Vágólapra másolva!

Három halottja, két súlyos és hét könnyebb sérültje van annak a balesetnek, amely szerda délelőtt történt a 3-as főút Kápolna és Detk közötti szakaszán. Az Agria Volán menetrend szerint közlekedő autóbusza ütközött össze egy lengyel kamionnal. A tűzoltók két halottat az autóbuszból, egyet pedig a kamionból emeltek ki.

Az érintett szakaszon teljes útzár van - mondta Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. A kamion fülkéje teljesen, az autóbusz első része pedig részben összeroncsolódott - tette hozzá Dobson Tibor. Az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál tájékoztatása szerint a halottak és a sérültek között nincs gyermek.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjének tájékoztatása szerint a kamion előzés közben, frontálisan ütközött össze az autóbusszal. A baleset következtében az autóbusz és a kamion vezetője, és egy, a buszon utazó fiatal nő a helyszínen életét vesztette.

Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítójának beszámolója szerint a kamion halott sofőrjét az összeroncsolódott fülkéből több órán át tartó munkával tudták kiemelni. A mintegy 50 méteres körben szétszóródott roncsokat a tűzoltók gyűjtik össze. Az Agria Volán menetrend szerint közlekedő járatán 15 utas tartózkodott.