Tovább lesznek nyitva a kiürített piacok

Vágólapra másolva!
Tovább tartanak nyitva azok a fővárosi piacok amelyeket bombariadó miatt ürítettek ki szombat délelőtt. A nyolc csarnok és piac délután 3-4 óráig, vagy akár tovább is nyitva lesz.
Vágólapra másolva!

Bombariadó miatt kiürítettek nyolc fővárosi csarnokot,és piacot szombat délelőtt. Ezek: a Tétényi úti, a Fehérvári úti, a Flórián téri, a Kórház utcai, a Vámház körúti, a Bosnyák téri, a Rákóczi téri és az Ecseri úti - közölte a rendőrség. Dénes Ákos, a Fővárosi Csarnok és Piacfelügyelet igazgatója szerint a kényszerű bezárások után meghosszabbították az ilyenkor szokásos nyitva tartást délután 3-4 óráig, vagy a vásárlói igényeknek megfelelően akár még tovább is.

Reggel egy ismeretlen személy fenyegetődzött a csarnokfelügyelet telefonvonalán azzal, hogy az általuk működtetett piacokon, csarnokokban bombát helyeztek el. Nyolc helyszínt teljesen kiürítettek a hatóságok. A tűzszerészek egyszerre három helyszín átvizsgálását tudták megkezdeni.

A felügyelet feljelentést tesz az eset miatt. Már csak azért is, mert a szombati nap kiemelkedő a piacok forgalma, bevétele szempontjából - mondta Dénes Ákos. A felügyelet vezetője szerint amennyiben nem csupán egy rossz tréfa volt a bombariadó, felmerülhet az is, hogy üzleti megfontolás áll az eset hátterében.