Terrorcselekmény miatt nyomoznak a túszejtő ügyében

Vágólapra másolva!
Terrorcselekmény bűntett elkövetése miatt folytatnak eljárást az ellen a 19 éves férfi ellen, aki a XIV. kerületi családsegítő szolgálat irodahelyiségében túszul ejtett tíz embert - jelentette be a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője kedden.
Vágólapra másolva!

A fiatalember múlt csütörtökön a fővárosi Füredi parki családsegítő szolgálat épületében 10 alkalmazottat, illetve ügyfelet tartott sakkban egy fegyvernek látszó tárggyal, majd a férfi önszántából öt embert elengedett, a többieket a rendőrség szabadította ki.

Horváczy Emese, a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője elmondta, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) emberrablás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a férfi ellen, azonban a később beszerzett adatok alapján a bűncselekményt átminősítették terrorcselekménnyé.

A Nemzeti Nyomozó Iroda Terrorizmus és Extrémizmus Elleni Osztálya kizárólagos hatáskörben jár el a terrorcselekmény bűntett elkövetése esetén, ezért hétfőn átvette a nyomozást a BRFK-tól - tette hozzá a szóvivő. Tájékoztatása szerint a nyomozásba fegyverszakértőt vontak be, de elmeorvosi vizsgálat elrendelése is elképzelhető.

A gyanúsítottat, aki cselekményével - elmondása szerint - nehéz helyzetére akarta felhívni a figyelmet, szombaton előzetes letartóztatásba helyezték.