Kereszttel és rózsával az abortusz ellen

Vágólapra másolva!
Az abortusz ellen tüntett a méhen belüli erőszak áldozataiért című rendezvény mintegy ezer résztvevője. A demonstrálók fehér rózsákat dobnak a Dunába a meg nem születettek emlékére.
Vágólapra másolva!

Az abortusz ellen rendeztek zarándoklatot csütörtökön, Budapesten az Anya-ország Alapítvány szervezésében. A XXI. életvédő zarándoklat - az élet menete a jövőért - a Gellért-hegyi sziklatemplomban szentmisével kezdődött, amit Bíró László püspök celebrált. Ezt követően az ökumenikus istentisztelet a méhen belüli erőszak áldozataiért című rendezvény mintegy ezer résztvevője rózsákkal díszített, megáldott fehér keresztekkel a Szent Gellért térről a Szabadság hídon keresztül az Országház érintésével a Margit hídra indult. A hídról több száz rózsát dobnak a Dunába az abortusz miatt meg nem születettek emlékére.

Az esemény alkalmából kiadott sajtóközlemény kiemeli, hogy az 1956. június 4-én hozott minisztertanácsi terhesség-megszakítási rendelet óta hatmilliónál több magzati életkorú gyermek pusztult el művi abortuszos beavatkozás következtében. A gyászolók kérték a szülészeket, hogy az abortuszmentes napok mozgalmához eddig csatlakozott 21 kórház és klinika példája nyomán e gyásznapon tartózkodjanak minden terhesség-megszakítástól - áll a sajtóközleményben. A menet némán indult el a Szent Gellért térről.