Megint kosarat adott a Fidesz Gyurcsánynak

Vágólapra másolva!
A Fidesz nem megy el arra a keddi megbeszélésre, amelyet Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kezdeményezett a január elsejei uniós bővítés utáni munkaerő-piaci stratégiáról. A Fidesz szerint a miniszterelnök ezt a fontos témát akarja felhasználni arra, hogy kitörjön az elszigeteltségből.
Vágólapra másolva!

A Fidesz nem kíván asszisztálni egy ilyen "PR-akcióhoz"- közölte hétfőn Szijjártó Péter, a párt szóvivője.

A miniszterelnök keddre hívott össze megbeszélést a Románia és Bulgária európai uniós csatlakozását követő munkaerő-piaci stratégiáról. A fő kérdés az, hogy milyen mértékben nyissák meg a magyar munkaerőpiacot a 2007. január elsején csatlakozó új tagállamok állampolgárai előtt.

A találkozóra meghívták mind az öt parlamenti párt elnökét és frakcióvezetőjét, az európai ügyek bizottsága, a foglalkoztatási és munkaügyi bizottság, valamint a gazdasági és informatikai bizottság elnökét, továbbá az Országos Érdekegyeztető Tanács munkáltatói és munkavállalói oldalának képviselőit.

Szijjártó Péter Fidesz-szóvivő szerint Gyurcsány Ferenc 2004-ben, a kettős állampolgárságról szóló népszavazás kampányában ellenségként állította be a határon túli magyarokat; azzal fenyegette Magyarország lakosságát, hogy a munkaerő-piac és a nyugdíjrendszer összeomlik, ha a Romániában élő magyarok Magyarországra jönnek. "Gyurcsány Ferenc most ezt az egyébként valóban rendkívül fontos ügyet is alárendeli az elszigeteltségből való kitörési kísérleteinek" - mondta a Fidesz szóvivője.

A Fidesz frakcióvezetője, Navracsics Tibor október elején jelentette be, hogy a Fidesz nem hajlandó a minimális politikai kapcsolatot sem fenntartani Gyurcsány Ferenccel. A döntést a párt azt követően hozta meg, hogy a miniszterelnök parlamenti beszédében nem kért bocsánatot a kiszivárgott balatonőszödi beszédéért. A bejelentés óta a Fidesz és a KDNP kivonul a parlamentből, ha Gyurcsány Ferenc beszél, általában csak a párt frakcióvezetői maradnak az ülésteremben.