Húsz körözött személyt fogtak el Miskolcon

Vágólapra másolva!
Miskolcon egy körözési akció során tizenhét, különböző bűnüldöző szervek által régebb óta keresett személyt fogtak el a rendőrök, illetve három olyan embert is, akik intézetből szöktek meg - közölte a rendőrség.
Vágólapra másolva!

Bánhegyi Péter, a miskolci rendőrkapitányság életvédelmi alosztályának vezetője elmondta: a szervezett ellenőrzés célja az volt, hogy a büntetés-végrehajtási intézetek, bíróságok, egyéb hatóságok által körözöttek elfogásával megelőzzék esetleges újabb bűncselekmények elkövetését, az ünnepek közeledtével a város közterületein nagyobb biztonságban készülődjenek az örömteli eseményre.

Mint mondta, a bűnmegelőzési célokat "jól szolgálta a tucatnyi detektív, valamint a csaknem ugyanennyi egyenruhás állománnyal támogatott körözési ellenőrzés". A rendőrök 100 feletti körözött személy tartózkodási helyét ellenőrizték és szereztek újabb információkat az érintettekkel kapcsolatban - tette hozzá.

Az akció során tizenhét, különböző bűnüldöző szervek által régebb óta keresett illetőt fogtak el, állítottak elő a kapitányságra, majd szállítottak büntetés-végrehajtási intézetbe. Három intézetből szökött is fennakadt az ellenőrzésen, a rendőrök az ő visszaszállításukról is gondoskodtak.