Léket kapott egy hajó a Lágymányosi hídnál

Vágólapra másolva!
Nekiütközött a Lágymányosi híd egyik pillérjének egy hajó. A fedélzeten tartózkodó hatfős személyzet nem sérült meg. A rakomány nélküli hajó mentésén tűzoltók dolgoznak.
Vágólapra másolva!

Léket kapott kedden reggel a Tatabánya nevű vontatóhajó a Duna budapesti szakaszán. A rakomány nélküli hajó azt követően sérült meg, hogy nekiütközött a Lágymányosi híd egyik pillérjének - mondta Bartha László, a BRFK sajtóügyeletese. Jelenleg a tűzoltók dolgoznak a vízi jármű mentésén.

Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője elmondta, hogy egy 50 méter hosszú uszályt vontató vízi jármű ütközött, eddig ismeretlen okból a híd budai hídfőjének. A kapitány a léket kapott hajót a partra kormányozta - tette hozzá.

A fedélzeten tartózkodó hatfős személyzet nem sérült meg. A tűzoltók és a hajósok szivattyúk segítségével távolítják el a vizet a vontatóhajóból, amelynek egyik oldala beszakadt.

Ebben az évben ez a második vízi jármű, amelyik szerencsétlenül járt a Lágymányosi hídnál. Áprilisban a híd pillérjének ütődött, majd a csepeli szabadkikötőnél elsüllyedt egy hetven méter hosszú bárka. A híd szerkezetében nem keletkezett kár.

MTI/[origo]