Rejtélyes jótevő küld pénzt hajléktalanoknak

Vágólapra másolva!
Harminc darab kétezrest küldött egy ismeretlen feladó az egyik budapesti biciklisfutár-szolgálatnak. A pénzen kívül a borítékban ott volt a használati utasítás is: a pénzt osszák szét a hajléktalanok között.
Vágólapra másolva!

"Teljesen kész lett az iroda. Borsódzott a hátunk, fülig ért a szánk" - írta a cég munkatársa a biciklisfutárok honlapján, az alleycat.hu-n az esetről. A feladó nélküli borítékban egy nyomtatott levél is volt, amelyben ez állt:

"Azzal a kéréssel fordulok Önökhöz, hogy a borítékban mellékelt 60 ezer forintot 2 ezer forintos címletekben az utcai koldusok között jártukban-keltükben osszák szét - minden hozzáfűzött megjegyzés nélkül. (Értem ezalatt, hogy ne fűzzenek megjegyzést hozzá, hogy ezt valaki küldte, hanem mintha magánszemélyként adnák.) Akár, amikor biciklivel közlekednek, vagy akár, amikor épp nincsenek munkában, gyalogosan. Maradok őszinte hívük, és további sok sikert kívánok munkájukhoz!"

A cég egyik munkatársa az [origo]-nak elmondta: teljesen meghatódtak a gesztustól, mert ilyen nem mindennap történik. A pénzt egyébként azóta borítékokba rakták, és megkezdték a szétosztását. "Több futárnak van ismerős hajléktalanja, akit segíteni szokott, így ők egyből nekik vitték a pénzt"- mondta.