Képeslappal tiltakoznak a bányászok is

Vágólapra másolva!
Máris több ezren álltak ki a nyugodt, erőszakmentes Magyarországért egy szervezet képeslapküldő akciójának keretében. A közismert személyiségeket tömörítő Szeretem Magyarországot Klub arra kérte az embereket: egy képeslap elküldésével tiltakozzanak az elmúlt hónapok erőszakos eseményei ellen. A beküldők között akad volt alkotmánybíró, festőművész és nyugdíjas bányászok szervezete is.
Vágólapra másolva!

Egy hét alatt több ezren küldték el megbékélést sürgető üzenetüket a Szeretem Magyarországot Klub országos képeslapküldő akciója keretében. A szervezet felhívást tett közzé, amelyben arra kérte az embereket, hogy egy levelezőlap vagy képeslap elküldésével tiltakozzanak az elmúlt hónapok erőszakos eseményei ellen.

Az utcán zajló események összezavarták a magyar társadalmat, az országban milliók szeretnének rendet és a nyugalmat - olvasható a klub közleményében, amelyben mindenkit arra kérnek, hogy ilyen módon mutassák meg: a többség nem ért egyet a céltalan erőszakkal, a káosszal. Mindenféle üzenetet várnak, szöveg, fénykép vagy rajz is szerepelhet a beküldött lapon.

"Az országos társadalmi célú reklámkampányunk még el sem indult, és máris több mint 8000 képeslap érkezett hozzánk, csak ezen a hétvégén megduplázódott az eddigi üzenetek száma" - számolt be az [origo]-nak a Szeretem Magyarországot Klub sajtóreferense.

Bene Zsófia elmondta, hogy az ország minden pontjáról érkeznek a lapok. Többen saját készítésű képeslapot küldtek be, olyan is akadt, aki még a papírt is maga készítette. A beküldők között van festőművész, volt alkotmánybíró, művész, és egész közösségek is, például egy nyugdíjas bányászcsoport is csatlakozott az akcióhoz.

A Szeretem Magyarországot Klub tagjai közismert művészek, értelmiségiek, gazdasági szakemberek, akik - a társadalmi kontroll fontosságát hangsúlyozva - a megoldatlan szociális, társadalmi feladatokra szeretnék felhívni a figyelmet. A képeslapküldő akciót tömeges véleménynyilvánításnak szánják, amelyhez a képeslapot mint egyszerű, mindenki által hozzáférhető és olcsó eszközt használják fel.

A "nyugodt Magyarországért" kampányoló szervezet decemberben kiállítást rendez a beérkezett képeslapokból, Budapest egyik forgalmas helyén állítják ki a legérdekesebb üzeneteket. A klub sajtóreferense szerint az is lehet, hogy egy utazó kiállítás lesz az összegyűjtött lapokból, mert már több vidéki városból jelezték, hogy szívesen fogadnák a bemutatót. "Egy pláza-hálózat tulajdonosa pedig azzal jelentkezett a szervezetnél, hogy a bevásárlóközpontjainak minden boltjában terjeszteni fogják az ingyenes képeslapokat" - tette hozzá.