Fekete ruhás nők tüntettek a kormány ellen

Vágólapra másolva!
"Demokratikus, szabad országot gyermekeinknek!" jelszó alatt felvonulást tartott a Magyarországi Jogsértettekért Egyesület szombaton Budapesten. A tüntetésen fekete ruhába öltözött asszonyok vettek részt, akik a Parlament előtt megemlékeztek a kommunizmus és az '56-os forradalom fiatal áldozatairól is.
Vágólapra másolva!

A Magyarországi Jogsértettekért Egyesület szombati demonstrációjával a szervezők arra kívánták felhívni a figyelmet, hogy szerintük ma is, akárcsak a "Kádár-rendszerben", nem biztosított a szabad véleménynyilvánítás, így veszélyben van a jövő generációjának létbiztonsága.

A Szent István-bazilika elől délben mintegy 80, fekete ruhába öltözött asszony vonult a Parlament elé gyalogosan, és a Földművelésügyi Minisztérium épületének árkádjánál az 1956. október 25-i véres csütörtök emléktáblájánál emlékeztek a kommunizmus, az '56-os sortüzek áldozataira, gyermekekre, akiket megöltek a sorkatonai szolgálat alatt.

Pozsár Jánosné, a demonstrációt szervező egyesület elnöke beszédében úgy fogalmazott: "az MSZP azt az utat folytatja, amit Lenin egykor elindított, így Sztálin és Rákosi után Gyurcsány Ferenc is erkölcstelenné vált". Hozzátette: "ma véresre verhetik gyermekeinket, mert a nép ellenségének tekintik őket, így lesznek fasiszta csőcselékké a pártnak nevezett bűnszövetkezet" szemében".

A beszéd végén a demonstráció résztvevői a kordonokkal körbezárt Parlament elé vonultak, és az '56-os emlékhelyhez egy-egy szál virágot kívántak elhelyezni, de mivel a rendőrség november 24-ig műveleti terültnek nyilvánította a Kossuth teret, a kettős fémkordon elé, illetve azon átdobva juttaták el az emlékezés virágait, és gyújtottak gyertyákat, mécseseket az áldozatok emlékének. A rendezvényen megjelent Wittner Mária fideszes országgyűlési képviselő, egykori 56-os halálraítélt is.