Vizsgálódnak az el nem látott rendőr ügyében

Vágólapra másolva!
Segítségnyújtás elmulasztásának gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK), mert korábban egy sérült rendőrt nem látott el a János Kórház orvosa - közölte Bálint Gabriella, a BRFK sajtóügyeletese. A kórház orvos igazgatója szerint az érintett orvos aznap nem volt szolgálatban.
Vágólapra másolva!

Az eljárás a Népszabadság cikke nyomán indult, amelyből kiderült, hogy a kórház egyik orvosa lelkiismereti okokra hivatkozva megtagadta egy rendőr ellátását október 27-én. A BRFK kötelékeibe tartozó, napokkal korábban szolgálatteljesítés közben megsérült rendőr egy fővárosi egészségügyi intézménybe ment, hogy ellássák sérülését, ezt azonban egy orvos megtagadta.

"Az ügyeletes orvos - a rendőrnek az esetről írt jelentése szerint - azt mondta: biztosan sokat rohangált a békés tüntetők után, azért fáj a lába. Majd rendbe jön magától" - áll az írásban. Mint olvasható, a rendőrt végül egy másik orvos látta el, aki sínbe tette és begipszelte a lábát.

Jármy Tibor őrnagy, a BRFK szóvivője hétfőn este azt nyilatkozta, hogy meghallgatták a jelentést író rendőrt. A meghallgatáson kiderült, hogy az egyenruhás nem, csak a felesége beszélt személyesen az orvossal. A rendőr felesége ápolónőként dolgozott ugyanabban a kórházban - tette hozzá a szóvivő.

A Szent János Kórház belső vizsgálatot rendelt el az ügyben - hangzott el az RTL Klub hétfő esti híradójában. Havas Szófia, az intézmény orvos igazgatója azt mondta, hogy az érintett doktor aznap nem is volt ügyeletben.

"Az a kolléga, akiről szó van, nem teljesített aznap ügyeleti szolgálatot sem és az ő állítása szerint nem is látta az illető beteget, aki egyébként nem sürgősségi ellátást igényelt, hanem egy itteni kórházi dolgozó hozzátartozójaként jelentkezett volna ellátásra" - mondta Havas Szófia a kereskedelmi televízió híradójának.

A BRFK elfogultság miatt kedden az ORFK-nak adja át a János Kórház egyik orvosa ügyében indult nyomozást.

Garamvölgyi László, az ORFK szóvivője szerint ilyen esetekben az országos rendőrfőkapitánynak három nap áll a rendelkezésére, hogy kijelölje azt a rendőri szervezetet, amely nyomozni fog az ügyben.