Szombatra is készülnek a rendbontók

Vágólapra másolva!
Szélsőséges csoportok akarnak megzavarni több november 4-i rendezvényt - állítják a titkosszolgálatok. A Nemzetbiztonsági Hivatal erről tájékoztatta azokat a szervezeteket, amelyek szombaton demonstrációkat terveznek. Szombatra a fővárosban 29 szervezet, illetve magánszemély jelentett be rendezvényt.
Vágólapra másolva!

A Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) szerint szélsőséges csoportok a november 4-i szombati rendezvények megzavarására készülnek. Vajda Péter, az NBH szóvivője az [origo]-nak elmondta: a titkosszolgálatok az összes olyan szervezetet tájékoztatták, amelynek a rendezvényét megzavarhatják.

Eddig 29 civil szervezet, magánszemély, önkormányzat és kormányzati szerv jelentette be a rendőrségen, hogy november 4-én rendezvényt kíván tartani a fővárosban. A Szabadság térre három szervezet jelentett be demonstrációt. A rendőrség valamennyi bejelentést tudomásul vette.

Demonstrációt tart a Fidesz is november 4-én, a párt fáklyás felvonulása a Terror Házától indul, és az Andrássy úton, valamint az Erzsébet téren át haladva az Astoriánál ér véget. A párt szóvivője, Szijjártó Péter szerint a rendezvény elsődleges apropója nem az 1956-os forradalom leverésének ötvenedik évfordulója lesz, hanem az idei október 23-i rendőrségi intézkedésekre fognak emlékezni.

A MIÉP a XII. kerületi Turul-emlékműnél demonstrál délután négy és hét óra között. A Szabadság térre a Magyarok Világszövetsége jelentett be rendezvényt délelőtt tíz órától éjfélig. A térre tervez demonstrációt az Ifjú Magyarok Egyesülete is délután négytől ugyancsak éjfélig. A Budaházy Baráti Kör a Ferenciek terén délután két órakor gyülekezik, innen indulnak a Szabadság térre, a rendezvény két órával később ér véget.

A Magyar Nemzeti Bizottság 2006 tiltakozó demonstrációja délután öt órakor kezdődik a Szabadság térhez közeli Aulich utcában. Gonda László, a szervezet egyik vezetője az MTI-nek azt mondta: valószínűleg átsétálnak az MVSZ Szabadság téri rendezvényére. Az V. kerületi Nádor utcában az Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (EDDSZ) tart rendezvényt.

[origo]/MTI