Békésen tüntettek az örökmécsesnél

Vágólapra másolva!
Közel 100 fő részvételével megkezdődött a Batthyány örökmécsesnél 17 órakor az a demonstráció, amit az egykori Kossuth téri tüntetők szerveztek. A tüntetők október 30-tól november 30-ig, naponta 17 és 21 között folytatják a kormányellenes tiltakozásukat.
Vágólapra másolva!

Megkezdte tüntetését a Batthyány örökmécsesnél hétfő este 17 órakor az a csoport, amely korábban a Kossuth téren demonstrált. Az [origo] helyszínen tartózkodó tudósítója arról számolt be, hogy 17 órakor közel 200 tüntető tartózkodott a Batthyány örökmécsesnél.

Gonda László, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 egyik ügyvivője egy személyautó tetejéről felidézte az október 23-án történt eseményeket, így a Kossuth tér kiürítését, valamint a napközbeni és éjszakai összecsapásokat. Az időközben megérkezett hangosításnak köszönhetően a mintegy 200 ember hallhatta, hogy panasszal, illetve feljelentéssel éltek a 23-án tapasztalt rendőri túlkapások miatt.

Kilenc óra után befejeződött a demonstráció, a magukat "Kossuth téri forradalmároknak" nevezők a rendőrséggel kötött egyezségük alapján időben befejezték a rendezvényt. A megmozdulás végig békésen zajlott.

A tüntetéseket szervező Magyar Nemzeti Bizottság 2006 szombaton a Budai Várban jelentette be, hogy október 30-tól november 30-ig, naponta 17 és 21 között a fővárosi Báthory utca és a Hold utca kereszteződésénél lévő Batthyány örökmécsesnél folytatják a tüntetéseket.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szombaton közölte, hogy egy magánszemély tett bejelentést a demonstrációra. A bejelentést a BRFK tudomásul vette. A rendőrség közlése szerint a bejelentő színpadot nem épít, a helyszínt a rendőrség biztosítja.

A tüntetőknek azért kellett új helyszínt keresni, mert a rendőrség október 23-án hajnalban kiszorította őket a Kossuth térről. A rendőrök arra hivatkoztak, hogy a téren tartózkodó kormányellenes tüntetők nem tartották be azt a megállapodást, amelyet még előtte kötöttek, valamint több veszélyes eszközt is találtak náluk.