Mélyült a szakadék a nagy pártok hívei közt

Vágólapra másolva!
Minden eddiginél nagyobbra nőtt a szakadék a baloldal és a jobboldal között októberben - derül ki a Szonda Ipsos közvéleménykutató felméréséből. A felmérés készítői szerint bár a Fidesz támogatottsága nem emelkedett, minden eddiginél hevesebb lett a kormány-ellenzék viszály - írja a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

A két nagy párt hívei közötti ellenszenv jelentősen megugrott az adatok szerint: az MSZP híveinek 76 százaléka gondolja úgy, hogy a Fidesz a legellenszenvesebb párt, míg a fideszesek 78 százaléka gondolja ugyanezt az MSZP-ről. Ezek a százalékok jóval meghaladják az eddigi csúcsértékeket - írja a Népszabadság szombati számában. A lap szerint az elmúlt tizenhat évben még sosem feszültek ilyen erősen egymásnak a politikai indulatok.

Az október 23-a előtti héten 17 százalékkal vezetett a Fidesz az MSZP előtt a biztos pártválasztók között. A Szonda Ipsos korábbi - szeptemberi - felmérései hasonló arányt mutattak, vagyis a régóta növekvő különbség a két párt között megállni látszik. Jelenleg az MSZP a szavazatok 36, a Fidesz 53 százalékát kapná. Az SZDSZ és az MDF 4-4 százalékon áll a biztos pártválasztók körében.

Az összes választókorú 24 százaléka szavatna az MSZP-re, 33 a Fideszre. Az SZDSZ-nek 3, az MDF-nek 4 százalék jutna. A MIÉP 1 százalékon áll, a KDNP-nek pedig nincs értékelhető tábora. A bizonytalanok aránya ugyanakkor 34 százalék.