Közterületesek járőröznek a Városházán

Vágólapra másolva!
A korábbi gyakorlattól eltérően ezentúl csak regisztráció után lehet belépni a Főpolgármesteri Hivatal épületébe. A Városháza folyosóján pedig közterület-felügyelők járőröznek. A szigorúbb biztonsági intézkedéseket a főjegyző részben a hetek óta tartó utcai zavargásokkal indokolta.
Vágólapra másolva!

Csak regisztrációval léphetnek be ezentúl az ügyfelek a Főpolgármesteri Hivatal épületébe, a korábbi négy kapu helyett pedig csak két kaput lehet használni. A Városháza épületének védelmét részben a hetek óta tartó utcai zavargások miatt szigorították meg - közölte Tiba Zsolt főjegyző. A szigorúbb biztonsági rendelkezések egyelőre csak ideiglenesek, néhány hónapra szólnak.

Tiba Zsolt szerint a Főpolgármesteri Hivatal új beléptetési rendje hasonlít a bírságok gyakorlatához, de nem lesz olyan szigorú. Nem vezetik be például a bíróságoknál alkalmazott átvilágítókaput. Ezeket egyébként alkalmazta már a Főpolgármesteri Hivatal a 2001. szeptemberi amerikai terrorakció után.

A dolgozók és a fővárosi képviselők fényképes igazolványukkal automatikusan beléphetnek az épületbe. Fényképes igazolványuk alapján a sajtó munkatársai is beléphetnek a hivatalba.

A főjegyző kitért arra, hogy az ügyfelek jó részének ügyeit amúgy sem a Főpolgármesteri Hivatal épületében, hanem annak a Bárczy István utcai központi ügyfélszolgálatán vagy az adó- és illetékhivatal önálló ügyfélszolgálatán, valamint a Baross utcai, hajléktalanokkal foglalkozó ügyfélszolgálaton intézik.

Tiba Zsolt a szigorított ellenőrzéssel magyarázta azt, hogy a Városháza folyosóján közterület-felügyelők járőröznek. Ugyancsak a szigorítás jele, hogy a főpolgármester irodája előtti folyosón csak a dolgozók és a képviselők közlekedhetnek egy újabb regisztrációs ellenőrzés nélkül.

A MTI városházi értesülései szerint a közterület-felügyelők a TV-székház elleni atrocitás óta, több mint egy hónapja, éjjel-nappal járőrszolgálatot tartanak a hivatalban, naponta több mint tízen.