A Munkáspárt támogatja a népszavazást

Vágólapra másolva!
Elutasítja a Gyurcsány-programot, ugyanakkor támogatja a népszavazás Orbán Viktor által felvetett gondolatát a Magyar Kommunista Munkáspárt.
Vágólapra másolva!
A Munkáspárt honlapjahttp://www.munkaspart.hu/

A parlamenten kívüli párt szerint a konvergencia-program "rossz, hibás, életveszélyes", mivel a kormány "a tőkés modernizálás minden terhét a tömegekre rakja" - áll a Munkáspárt szerdán kiadott közleményében. Úgy vélik, az ország terheiben mindenkinek vagyona mértékében kellene osztoznia.

A párt álláspontja, hogy egy népszavazás megakadályozhatja a felsőoktatásban a tandíj bevezetését, elejét veheti a kórházak privatizálásának, a vizitdíj bevezetésének. "Megakadályozhatja, hogy a külföldi mamutcégek tönkretegyék a magyar gyógyszertárakat." - közli a Magyar Kommunista Munkáspárt.

Mint írják, a referendum biztosíthatja, hogy a nyugdíjasok a jelenlegi törvények szerint vállalhassanak munkát, a családi vállalkozások elővásárlási jogának kikötésével megakadályozhatja a termőföld kiárusítását, "elindíthatja a rendteremtést a kormányzati munkában, az által, hogy a kormány vezetőinek személyes felelősségévé tenné a költségvetés betartását".

Orbán Viktor Fidesz-elnök a párt október 23-i emlékgyűlésén jelentette be, ügydöntő népszavazásokat kezdeményeznek az ország előtt álló reformokról. A Fidesz hét kérdésben a tanügy, az egészségügy, a termőföld, a nyugdíjak és a "demokratikus garanciák" témakörben indítja el a népszavazási kezdeményezést.

A Thürmer Gyula vezette Munkáspárt és a Fidesz egyszer már azonos állásponton volt népszavazási kérdésben, két éve, amikor a - kettős állampolgárság mellett - az egészségügy magánosításáról kérdezték meg a választókat.

MTI/[origo]