Hidegben lefújhatják a Fidesz-gyűléseket

Vágólapra másolva!
Az időjárástól függően felfüggeszthetik a Fidesz Kossuth téri gyűléssorozatát - derült ki Navracsics Tibor frakcióvezető Inforádiónak adott nyilatkozatából. A Gyurcsány távozását követelő demonstrációk végleges befejezéséről azonban egyelőre nem döntöttek.
Vágólapra másolva!

Ha nagyon hideg lesz, elképzelhető, hogy október 23-án vagy november 4-én felfüggesztik a Fidesz Kossuth téri gyűléssorozatát - erről az ellenzéki párrt frakcióvezetője, Navracsics Tibor beszélt az Inforádióban. Navracsics ugyanakkor közölte, a tüntetés végleges befejezéséről egyelőre nem döntöttek.

Orbán Viktor Fidesz-elnök október 6-án jelentette be a Kossuth téren, hogy minden nap délután öt és hat óra között gyűlést tartanak, így követelve Gyurcsány Ferenc miniszterelnök távozását. Orbán akkor azt mondta, addig nem hagyják abba, amíg Gyurcsány hatalomban van.

A Fidesz szerint ugyanis a kiszivárgott balatonőszödi beszéd leleplezte a kormányfőt, aki a felvételen elismerte, hogy hazudtak az embereknek a választás előtt.

A Parlament előtti gyűléssorozaton legutóbb, szerdán Rogán Antal, az V. kerület frissen megválasztott polgármestere volt a főszónok, csütörtökön Varga Mihály, a párt gazdasági felelőse fog beszédet mondani. Október 23-án egyébként sem lenne Fidesz-gyűlés a Kossuth téren, a párt ugyanis közölte, aznap az Astoriánál tartanak ünnepi megemlékezést.