Tömegverekedés tört ki egy vidéki börtönben

Vágólapra másolva!
Tizenhét fogvatartott esett egymásnak a sátoraljaújhelyi börtön udvarán vasárnap. A tömegverekedésben tizenhárman megsérültek. A büntetés-végrehajtás vizsgálata szerint a fegyház személyzetét nem terheli felelősség.
Vágólapra másolva!

Tizenhét fogtartott összeverekedett a sátoraljaújhelyi fegyház és börtön sétaudvarán vasárnap - tájékoztatta az MTI-t a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoka (BVOP), Csere László. A verekedés két elítélt személyes konfliktusa miatt tört ki.

Tizenhárman megsérültek, közülük hét embert a sátoraljaújhelyi Erzsébet kórházban láttak el, őket a kezelést követően visszaszállítottak a börtönbe. További hat fogvatartottat az intézet orvosa látott el a helyszínen. A szakorvosi vizsgálat valamennyi sérült személynél nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket állapított meg - közölte Csere László.

A rendbontást az elítéltek az erősítés megérkezésére befejezték, a verekedők szétválasztására kényszerítő eszközöket nem kellett alkalmazni - tette hozzá. Beszámolt arról is, hogy az eset miatt bizottsági vizsgálatot rendelt el, amely megállapította, hogy az esemény bekövetkezéséért a személyzetet felelősség nem terheli.