Több művész mondta vissza az ünnepi szereplést

Vágólapra másolva!
Nem lép fel a Nemzeti Színház társulata október 23-án a Kossuth téri állami ünnepségen, miután több vezető színész, Törőcsik Mari, Garas Dezső és Bodrogi Gyula is lemondta a szereplést - értesült az RTL Klub Híradója. A színművészek korábban egyeztetési problémákra hivatkoztak, vasárnap viszont már nem indokolták a döntést.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Színház három színésze: Törőcsik Mari, Garas Dezső és Bodrogi Gyula a korábbi tervektől eltérően nem lép fel az október 23-i ünnepi műsorban. Korábban felmerült, hogy a színművészek időegyeztetési probléma miatt mondták le a föllépést.

Az érintettek közül Garas Dezső azt mondta a kereskedelmi televízió hírműsorának, hogy beteg és nincs is Budapesten. Bodrogi Gyula a lemondás okáról nem beszélt, viszont hozzátette, hogy szerinte ezt az ünnepet az országnak egységesen, együtt kellene megünnepelnie.

"Mi egy olyan megemlékezésre készültünk, ahol párthovatartozástól függetlenül, együtt, méltósággal ünnepelhet a nemzet egésze. Mára ez veszélybe került. Éppen ezért egy hete úgy döntöttünk, hogy a Nemzeti Színház társulati szinten nem vesz részt a megemlékezésen" - mondta az MTI-nek Jordán Tamás, a színház igazgatója.

Lesznek viszont olyanok, akik vállalják a nehézségeket és fellépnek az ünnepségen. Így például Kulka János, Hollósi Frigyes, Molnár Piroska, Fullajtár Andrea és jómagam - közölte az igazgató. "Ez egy szubjektív dolog. Teljes mérték megértem azokat, akik jelen körülmények között elhárítják a felkérést, én magam azonban úgy érzem, hogy nagyon sok közöm van 56-hoz, és kell, hogy mégis megpróbáljak valamit tenni az ünnep érdekében" - tette hozzá Jordán Tamás.