Kevesen hallgatták a Kossuth téri szónokokat

Vágólapra másolva!
Péntek este tíz órára alig kétszáz ember maradt a Parlament előtt, többségük sétálgatott, mások a zenét és a néha megszólaló szónokot hallgatták.
Vágólapra másolva!

Az esti szónokok azt hangoztatták, hogy a magyar nép már minden pártban csalódott, így nincs olyan politikai tömörülés, amely kivezethetné az országot a válságból. Véleményük szerint csak a "Kossuth téri forradalmárok" hozhatnak tartós és valós megoldást erre a kérdésre. Szerintük Magyarországon erkölcsi forradalom zajlik, és sorra alakulnak a vidéki városokban a forradalmi bizottmányok.

Este tíz óra után főként verseket mondtak, és néhány Árpád-sávos és nemzetiszínű zászlót lobogtató demonstráló üdvözölte a szavalókat. Többen kabátban sétálgattak a Rákóczi-szobor előtt felállított hatalmas sörsátor körül. A demonstrálók többsége a hidegre fordult időjárás miatt az elmúlt hetekhez képest sokkal korábban, már kilenc óra előtt hazament.

A Kossuth téren a forgalom zavartalan, a villamos menetrendszerűen közlekedik, egy ízben volt fennakadás, mert egy tüntető a villamos sínekre parkolt, és elzárta a szerelvény útvonalát. Péntek este a Kossuth téren rendőri intézkedésre nem volt szükség.