Üvöltözött a bírósági teremőrökkel Tasnádi

Vágólapra másolva!
Megint bíróság elé állt kedden Tasnádi Péter, akit a mostani eljárásban többek között azzal vádolnak, hogy meg akarta öletni volt feleségét és annak élettársát, valamint azzal is, hogy megbízást adott arra: anyósát öntsék le sósavval. A vádlott nem tett vallomást, de kiderült, azt már a rendőrségi eljárás során elismerte, hogy megfenyegette a szépségversenyeket szervező Fásy Ádámot. Tasnádi a tárgyalás végén üvöltözött a teremőrökkel.
Vágólapra másolva!

Újabb büntetőper kezdődött kedden Tasnádi Péter ellen. Az első tárgyalási napon az ügyész a vádiratot ismertette. E szerint egyebek mellett azzal vádolják a vállalkozót, hogy több erőszakos bűncselekményt szervezett, például felesége és anyósa ellen.

Az egyik vádpont szerint feleségét és annak élettársát Tasnádi 2001 óta többször megpróbálta megöletni, mert a felesége el akart tőle válni, és ezzel az ügyész szerint a vádlottnak jelentős anyagi hátrányt okozott volna. A válás megakadályozása érdekében a vádirat szerint felesége ügyvédjét Tasnádi megbízásából megverték, anyósát pedig 2004-ben sósavval öntötték le.

Tasnádit vádolják azzal is, hogy 2004 májusában ő rendelt el bombariadót a józsefvárosi piacon. Emellett felrótták neki azt is, hogy a szépségversenyek szervezésével foglalkozó Fásy Ádámot életveszélyesen megfenyegette. Ezzel az volt a célja az ügyész szerint, hogy barátnője nyerje meg a Fásy által rendezett szépségversenyt. Tasnádit garázdasággal, személyi szabadság megsértésével, közveszély okozásával, életveszélyt okozó testi sértéssel, okirat-hamisítással vádolják.

Az elsőrendű vádlott nem kívánt vallomást tenni a tárgyaláson, de azt tagadta, hogy bűnszervezetben vett volna részt. Tasnádi a rendőrségi eljárás során korábban a vádpontok többségében nem ismerte el bűnösségét. Bűnösnek vallotta magát viszont abban, hogy megfenyegette Fásyt, valamint elismerte részleges felelősségét abban is, hogy egy társával tervezte felesége élettársának meggyilkolását.

Tasnádi ügyvédje, Zamecsnik Péter az [origo]-nak elmondta, hogy Tasnádit valószínűleg bűnösnek mondja ki a bíróság, de a büntetés mértéke természetesen még kérdéses. A keddi tárgyalási nap végén dulakodás és szóváltás alakult ki Tasnádi és a rá vigyázó teremőrök között. Az elsőrendű vádlott ugyanis nemmel válaszolt a bíró azon kérdésére, hogy akar-e beszélni a családtagjaival, így amikor Tasnádi mégis szóba akart állni egy nővel, azt nem engedélyezték a teremőrök. Tasnádi erre különböző trágár szavaka vágott az őr fejéhez. Olyan hangosan kiabált, hogy zengett a folyosó.

Tasnádi Péter ellen többször is indult büntetőeljárás. 2004-ben szabadult többéves szabadságvesztés-büntetéséből, melyet a Legfelsőbb Bíróság szabott ki erőszakos és gazdasági bűncselekmények miatt. Abban az eljárásban súlyos élet elleni, illetve maffiacselekményekkel is vádolták a vállalkozót, ám a bíróság ezek alól első fokon és másodfokon is felmentette. Tavaly ugyancsak felmentették jogerősen a negyedmilliárdos adócsalás vádja alól a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő Tasnádit.