Visszavágnak a pellengérre állított bírók

Vágólapra másolva!
Telefonszámokkal és fényképpel kiegészített listát tett közzé egy jobboldali internetes portál azokról a bírókról és ügyészekről, akik állítólag közreműködtek a zavargások miatt őrizetbe vettek letartóztatásában, elítélésében. A Fővárosi Bíróság Elnöksége az adatok eltávolítására szólította fel a honlap készítőit, és azt tervezi, hogy jogi útra tereli az ügyet.
Vágólapra másolva!

Jogi lépéseket fontolgat a Fővárosi Bíróság egy jobboldali nézeteket megjelenítő weboldal, a Kurucinfo készítőivel szemben, ugyanis az oldalon közzétették több olyan bíró, ügyész nevét és telefonszámát, akik a demonstrálók tudomása szerint közreműködtek a tüntetésekkel összefüggő előzetes letartóztatások elrendelésében, illetve az elsőfokú ítéletek meghozatalában.

A neveket a Kossuth tériek honlapján kezdték gyűjteni, ott egyelőre hét bíró és két ügyész neve olvasható azzal az információval kiegészítve, hogy melyik bíróságon, illetve ügyészségen dolgoznak. Az internetes oldalon azt ígérik, hogy az egyelőre töredékes listát folyamatosan bővítik majd.

A másik honlap szerkesztői a névsort helyenként már telefonszámokkal, fényképpel kiegészítve tették közzé. A Fővárosi Bíróság Elnöksége hétfői közleményében arra hívta fel a honlap készítőit, hogy távolítsák el a személyes adatokat.

A bíróság az Országos Rendőr-főkapitánysággal, a Nemzetbiztonsági Hivatallal és a Fővárosi Főügyészséggel együttműködve vizsgálja az internetes honlap készítőivel kapcsolatban esetlegesen megteendő jogi lépéseket. "A Fővárosi Bíróság minden törvényes lehetőséget megragad a bírák megfelelő védelmének biztosítása érdekében" - olvasható a közleményben, amely szerint a bírák megfélemlítését célozzák az effajta interneten megjelenő tartalmak.