Új választás lehet Szikszón

Vágólapra másolva!
Meg kell ismételni a polgármester-választást a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szikszón, így döntött a helyi választási bizottság csütörtök esti ülésén; a határozat még nem jogerős - közölte Miklós Béláné, a helyi választási iroda vezetője. Az ismétlést az indokolja, hogy a győztes jelölt állítólag fizetett a szavazatok egy részéért.
Vágólapra másolva!

Szikszón Panyik József, a Fidesz, a Kereszténydemokrata Néppárt, a Kisgazda Szövetség, a Fidelitas és a Magyar Igazság és Élet Pártja közös polgármesterjelöltje 1460 szavazatot kapott vasárnap, míg Füzesséri Józsefre, az MSZP-SZDSZ közös jelöltjére 1475-en voksoltak. A nem hivatalos végeredmény szerint így Füzesséri József lett az abaúji város új polgármestere.

A választási bizottság egyik, neve elhallgatását kérő tagja azt nyilatkozta, hogy Panyik József felesége élt panasszal a helyi választási bizottságnál. Állítása szerint az MSZP jelöltje pénzt fizetett néhány voksolónak, hogy az ő neve melletti karikába ikszeljenek.

A választási iroda vezetője azt mondta: döntésük nem jogerős, a határozat ellen a területi választási bizottsághoz lehet fellebbezni.