Gyurcsány ellen tüntettek az Andrássy úton

Vágólapra másolva!
Demonstrálók egy kisebb csoportja az Andrássy úton vonulva próbált toborozni új embereket a Kossuth téri tüntetésre csütörtökön. A zászlókkal vonuló, Gyurcsány Ferenc kormányfő lemondását követelő tüntetők kiemelt rendőri biztosítás mellett tették meg az Oktogon és a Hősök tere közti távolságot.
Vágólapra másolva!

Mintegy 50 demonstráló indult el az Oktogontól a Hősök terére csütörtök délután Gyurcsány Ferenc miniszterelnök távozását követelve. A csoport Árpád-sávos és nemzetiszínű zászlókkal az Andrássy út szervizútján vonult a Hősök terére, miközben skandálták: "Gyurcsány-kormány, takarodj, aki magyar, velünk tart, ébresztő, búcsúbuli, táncolj, Feri!" A menetet több mint félszáz rendőr biztosította gyalogosan, illetve motoros rendőrök és járőrautók is jelen voltak.

A szervezők az MTI-nek elmondták: vonulásokkal az emberek figyelmét akarták felhívni arra, hogy "a hatalmon lévő kormány törvénytelenül működik", és szerettek volna tiltakozókat is toborozni a Kossuth térre.

A csoport szórólapokat osztogatott a járókelőknek, melyre a "Kossuth téri forradalmárok" kiáltványát nyomtatták. Ezen követelik Gyurcsány Ferenc és kormánya távozását, alkotmányozó nemzetgyűlés összehívását és új alkotmány létrehozását, valamint azt is, hogy a köztársasági elnök oszlassa fel az Országgyűlést.

Az Andrássy úton lakóházak ablakaiból több ember kísérte figyelemmel a tüntetők haladását, néhányan nemzetiszínű zászlót lobogtatva üdvözölték a tüntetőket.