Kényszerleszállás Ferihegyen

Vágólapra másolva!
Rendben leszállt Ferihegyen szerdán este az a katonákat szállító repülőgép, amelyik hajtómű-probléma miatt kényszerült megszakítani útját - közölte Bajkó Erika, a Közlekedésbiztonsági Szervezet szóvivője.
Vágólapra másolva!

Egy amerikai légitársaság Boeing 757-es típusú repülőgépe hajtott végre sikeres kényszerleszállást Ferihegyen - közölte a szóvivő, aki személyi sérülésről nem tudott. Tájékoztatása szerint a gépnek nem Budapest volt az úti célja. Arról azonban, hogy mi volt az eredeti úti cél, nem tudott beszámolni a szóvivő.

A távirati iroda úgy tudja, hogy az American Trans Air (ATA) légitársaság gépe hajtott végre kényszerleszállást Ferihegyen, fedélzetén 160 katonával és 8 fős személyzettel. Ez az a légitársaság, amely a NATO-misszió keretében Irakba és Afganisztánba, illetve onnan szállít katonákat, akik a repülőtér területén éjszakáznak.

Bajkó Erika elmondta, hogy a leszállás körülményeinek vizsgálata megkezdődött, azt még nem lehet tudni, hogy mikor indulhat tovább a repülőgép.

Tímár Zoltán, a határőrség kommunikációs osztályának vezetője azt nyilatkozta, hogy a gép utasai nem jelezték belépési szándékukat Magyarországra.