Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

OVB: Nem sértett kampánycsendet a whisky-reklám

Vágólapra másolva!
Nem sértett kampánycsendet az RTL Klub azzal, hogy a Forma-1 nagydíj közvetítése során a "tiszta fejjel, józanul a kormány mögött" szlogen volt olvasható a képernyő alján szombaton és vasárnap - állapította meg az Országos Választási Bizottság (OVB) hétfő esti ülésén.
Vágólapra másolva!

Nem látott kampánycsend sértést az OVB az RTL Klub Forma-1 nagydíj közvetítése során a "tiszta fejjel, józanul a kormány mögött" felbukkanó szlogenben. A testület az elutasított beadvány kapcsán megtekintette a felvételt, amelyből kiderült, hogy a kifogásolt idézet egy ismert whisky-márka szlogenje, amely a Forma-1-es közvetítés egyik szponzoraként tűnt fel a képernyőn.

A testület ugyancsak elutasította azt a beadványt, amely kifogásolta, hogy az Országos Választási Iroda (OVI) elnöke egy sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy mit tegyen az a választópolgár, aki nem kívánja minden szavazatát leadni az önkormányzati választásokon. AZ OVI elnöke egyebek között arról beszélt, hogy a választópolgár visszaadhatja, vagy üresen is hagyhatja a szavazólapot, amely a beadványozó szerint azt sugallta, hogy a választók ne szavazzanak. Ezzel szemben a testület úgy foglalt állást, hogy az OVI elnöke - aki a választási bizottság ülésén is jelen volt - egy akaratnyilvánítási formáról tájékoztatta a választópolgárokat.

Egy másik kifogás szerint az Indexen a kampánycsend ideje alatt is látható volt az "értéket közvetít - ha hagyják" szlogennel rendelkező mtv-reklám, amely a köztévénél történt események kapcsán született. A testület szerint ez nem alkalmas a választói akarat befolyásolására, ezért elutasították a beadványt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről