Bírósághoz fordult Molnár a patikusok miatt

Vágólapra másolva!
Az egészségügyi miniszter bírósághoz fordult pénteken, mivel a Magyar Gyógyszerész Kamara kérése ellenére nem vonta vissza sztrájkfelhívását. Csütörtökön országszerte két órával később nyitottak ki a patikák, így tiltakoztak az ellen, hogy a jövőben benzinkutaknál, hipermarketekben is lehessen kapni egyes gyógyszereket.
Vágólapra másolva!

Molnár Lajos egészségügyi miniszter bírósághoz fordult pénteken a patikusok tegnapi tiltakozása miatt. Mivel a Magyar Gyógyszerész Kamara elnöksége az általa kért, majd kérésére meghosszabbított határidőig nem vonta vissza sztrájkfelhívását, ezért keres jogi megoldást Molnár a jogsértő állapot megszüntetése miatt - derül ki az Egészségügyi Minisztérium pénteki közleményéből.

A gyógyszertárak csütörtökön reggel országszerte két órával később nyitottak ki, így tiltakozva a terv ellen, amely szerint a jövőben benzintkutaknál, hipermarketekben is álrulnának különböző készítményeket. A vevőket az akció során is kiszolgálták a kisablakokon, és nem számoltak fel ügyeleti díjat.

Molnár Lajos már korábban jelezte, hogy jogsértőnek tartja a "patikussztrájkot", és az akció miatt bírósághoz fordul. Az egészségügyi tárca csütörtök délután három óráig adott lehetőséget a kamarának, hogy visszavonja felhívását a tiltakozásra, ebben az esetben a minisztérium eltekintett volna a bírósági eljárástól. A gyógyszerészkamara előbb a határidő meghosszabbítását kérte, de végül mégsem tett eleget a miniszter ultimátumának.