Meghalt az egyik bankrabló

Vágólapra másolva!
Két fegyveres próbált kirabolni egy XIX. kerületi bankot, de mindkettejüket meglőtték. Egyiküket a biztonsági őr tette ártalmatlanná, ő halt bele sérüléseibe, a másik rabló egy tússzal próbált elmenekülni, de a rendőrök utolérték és megsebesítették.
Vágólapra másolva!

Két fegyveres férfi kirabolt Budapesten egy XIX. kerületi bankfiókot szerda délután. Az egyik támadót a biztonsági őr még a bankban, a másikat a rendőrség üldözés közben sebesítette meg - közölte a BRFK szóvivője, Schőn Péter. A biztonsági őr által megsebesített férfi este belehalt sérüléseibe.

A bankban ügyfelek is voltak, amikor a két fegyveres rabló berontott az épületbe, és a pénz átadását követelte - mondta Schőn Péter. Ezután a bank biztonsági őre mellkason lőtte az egyik támadót, aki súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett. A másik rabló az egyik női alkalmazottat túszul ejtve menekült el - előbb gyalogosan, majd gépkocsiba szállva.

A közben riasztott rendőrök a banktól a Kőbánya-Kispest metrómegálló felüljárójáig üldözték a rablót. A kocsijára több célzott lövést is leadtak: a tettest több találat is érte.

Maros Erik, aki ügyfélként a rablás ideje alatt a bankban volt, úgy számolt be a történtekről: két férfi lépett be a pénzintézetbe, az egyiknél fegyver volt. Az egyik alkalmazottól pénzt követeltek, majd amikor meghallották, hogy a bank bejáratához érkeztek a rendőrök, kifelé indultak. A bankban legalább kilenc ügyfél volt, őket a rablók felszólították, hogy álljanak a falhoz,de amikor a lövések eldördültek, a bankban tartózkodók lefeküdtek a földre - mondta el a szemtanú.

A BRFK szóvivője azt is elmondta, hogy a bankban túszul ejtett alkalmazott nem sérült meg, a sérült rablókat a mentők kórházba szállították.