Újra megműtötték Toller Lászlót

Vágólapra másolva!
Újabb operáción esett át a júniusban autóbalesetet szenvedett Toller László, Pécs szocialista polgármestere. A beteg állapota továbbra is stabil. A politikus valószínűleg nemsokára rehabilitációs szakkórházba fog kerülni.
Vágólapra másolva!

Plasztikai műtéttel pótolták a pécsi polgármester, Toller László hiányzó koponyacsontját - közölte a Pécsi Tudományegyetem Idegsebészeti Klinikájának igazgatója, Dóczi Tamás kedden az MTI-vel. A politikus állapota a hétfőn végzett beavatkozást követően is stabil maradt, a beteg további rehabilitációs kezelésre szorul.

A klinikaigazgató augusztus 28-án arról tájékoztatott, hogy Pécs polgármesterének javult a tudatállapota és emelkedett az éberségi szintje, de még nem tért magához. Elmondta azt is, hogy Toller "állapotának stabilizálódása lehetővé teszi a rehabilitáció tervezését. Valószínűleg néhány héten belül rehabilitációs szakkórházba fog átkerülni."

Ezzel kapcsolatban Pánics György, a pécsi önkormányzat sajtóreferense kedden, a családdal folytatott konzultációt követően megjegyezte: tervezik Toller László másik intézménybe szállítását, de még nem tudni, mikor és hova.

Toller László június 19-én, a 61-es úton Tamási és Dombóvár között szenvedett balesetet, gépkocsiját olyan autó szorította le az útról, amely egyszerre két teherautót előzött meg.

A pécsi polgármestert szállító szolgálati kocsi sofőrje, Szőke János megpróbált kitérni, eközben leszorult az útpadkára, amely megdobta a járművet. A politikust és gépkocsivezetőjét, akik súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedtek, mentőhelikopter szállította Pécsre. Szőke János július 7-én belehalt sérüléseibe.