Visszaszólt az MSZP Mádl Ferencnek

Vágólapra másolva!
Mádl Ferenc volt köztársasági elnök kedd reggel megjelent nyílt levelében lemondásra szólította fel a kormányfőt.  Az MSZP elnökhelyettese, Szekeres Imre kijelentette: nem Mádl Ferenc fogja megmondani, hogy az MSZP mit cselekedjen.
Vágólapra másolva!

"Nem Mádl Ferenc fogja megmondani, hogy az MSZP mit cselekedjen" - közölte Szekeres Imre, az MSZP elnök-helyettese keddi sajtótájékoztatóján. Szekeres hozzátette: Mádl Ferencnek joga van olyan kérést megfogalmazni, hogy Gyurcsány Ferenc mondjon le, ugyanakkor a szocialista párt és az SZDSZ teljes bizalmáról biztosítja a miniszterelnököt.

Szekeres Imre arra reagált, hogy Mádl Ferenc volt köztársasági elnök nyílt levélben kérte kedd reggel Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, hogy mondjon le tisztéről. A Magyar Nemzet keddi számának első oldalán közzétett levélben Mádl és tíz más ismert értelmiségi úgy fogalmaz, hogy a nyilvánosságra került májusi Gyurcsány-beszéd "egyértelművé tette az ország számára, hogy a teljes előző kormányzati ciklusban és azóta is Ön, majd kormánya éveken át tudatosan megtévesztette a magyar állampolgárokat az ország valós helyzetét illetően, s ezzel lehetetlenné tette, hogy felelős döntést hozzanak a 2006-os országgyűlési választásokon".

"Vannak rendkívüli helyzetek, amikor egy politikus éppen visszavonulásával teheti a legtöbbet a hazájáért. Ezt kérjük most Öntől!" - végződik a Gyurcsány Ferencnek címzett nyílt levél, amelyet a 2000-ben a Fidesz parlamenti többsége által megválasztott köztársasági elnök mellett többek között Bod Péter Ákos, a Magyar Nemzeti Bank korábbi elnöke, Orbán tavaszi kormányfőjelöltje, Martonyi János, az Orbán-kormány külügyminisztere, Sára Sándor filmrendező, Szokolay Sándor zeneszerző és Zlinszky János volt alkotmánybíró írt alá.

[origo]/MTI