Sztrájkokra készülődnek a patikusok

Vágólapra másolva!
Sztrájkokkal vennék rá a kormányt a gyógyszerészek, hogy vonja vissza patikaliberalizációs javaslatait. A tiltakozás mellett azért döntött a Magyar Gyógyszerész Kamara, mert szerinte a kormányzat nem egyeztetett érdemben az általuk felvetett kompromisszumos javaslatokról.
Vágólapra másolva!

Kétórás figyelemfelhívó tiltakozást tartanak a gyógyszerészek - közölte a Magyar Gyógyszerész Kamara (MGYK) hétfőn. Az akció pontos időpontját nem hozták nyilvánosságra csak azt közölték, hogy erről szerdán döntenek, és majd sajtótájékoztatón tudatják.

A kamara azért döntött így, mert állítása szerint sem a kormány, sem az egészségügyi tárca nem egyeztetett érdemben a szeptember 15-i gyógyszerész-nagygyűlésen megfogalmazott kompromisszumos javaslatokról. A nagygyűlésen azt követelték a patikusok, hogy a kormány vonja vissza a patikaalapítás és működtetés liberalizációját célzó változtatásokat, a gyógyszertáron kívüli árusítás lehetőségét és a kamarai tagság eltörlését.

Az egyeztetés hiányát úgy értékelik, hogy a kormányzat elutasítja a tárgyalásokat, "semmibe veszi" a gyógyszerésztársadalmat. Az MGYK szerint a kétórás figyelemfelhívó tiltakozást több is követi, egészen addig, amíg nem születik érdemi megállapodás.