Új mentőállomást avattak Pápán

Vágólapra másolva!
Új mentőállomást avattak kedden Pápán; az egyemeletes, közel 600 négyzetméter alapterületű épület 120 millió forintba került. A beruházási költség egyharmadát az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) biztosította, kétharmadán arányosan osztozott a megyei és a városi önkormányzat - mondta az új létesítmény avatásán Pápa polgármestere.
Vágólapra másolva!

A polgármester utalt rá, hogy a nyár végén elkészült 42 millió forintos költséggel a kórház központi ügyelete, már épül a mentőhelikopterek leszállóhelye, s rövidesen indítják a 250 éves városi Esterházy kórház rekonstrukciójának, bővítésének második ütemét. A 40 helyiségből álló új mentőállomáson negyvenen dolgoznak, s az épülethez egy 500 négyzetméteres, szilárd burkolatú udvar is tartozik.

Gorove László, az OMSZ főigazgatója az ünnepségen hangsúlyozta: az elmúlt éjszaka a fővárosban úgy tudtak 46 esetkocsival részt venni a mentésben a Kossuth és a Szabadság téren, hogy hat kocsi 18 fős személyzete önként jelentkezett éjszakai szolgálatra, értesülve a bajról, a sérültekről.

Kuti Csaba, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke arra utalt, hogy a megye 150 millió forintot biztosított idén mentőállomások fejlesztésére, s így épülhetett fel a pápai bázis, de még ebben az évben avathatják majd az új balatonfüredi és sümegi állomást is.

Rácz Jenő, a veszprémi megyei kórház főigazgatója - aki a pápai mentőállomás alapkövét még egészségügyi miniszterként rakta le idén április 5-én - azt hangsúlyozta, hogy a megyét országos példaként állították a mentőállomások fejlesztése tekintetében.