Tízmilliós csúszópénzen bukott le egy zalai ügyvéd

Vágólapra másolva!
Bírósági eljárás alatt álló védence jelentett fel egy zalaegerszegi ügyvédet, aki 10 millió forintot kért és fogadott el az ügyfele számára kedvezőbb bírói ítélet elérésének ígéretével - közölte a Zala megyei Főügyészség.
Vágólapra másolva!

A megyei főügyészségi sajtószóvivő írásos tájékoztatása szerint a csalás és más bűncselekmények miatt bírósági eljárás alatt álló V.Zs.-nek júliusban - még nyomozati szakban - "W. Gy. ügyvéd felajánlotta: 5 millió forint átadása ellenében, az ügyében eljáró bíró befolyásolásával eléri, hogy számára kedvező ítélet szülessen".

Az újabb, szeptember 6-i találkozáskor abban állapodtak meg, hogy 10 millió forint fejében elintézi, hogy V. Zs. ne kapjon 3 évi szabadságvesztésnél súlyosabb büntetést. A pénz átvételekor - szeptember 15-én - a nyomozó ügyészség W. Gy.-t tetten érte, őrizetbe vette, és befolyással való üzérkedés büntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki - tájékoztatott Pirger Csaba.

A sajtószóvivő közölte: a Zalaegerszegi Városi Bíróság nyomozási bírája másnap elrendelte W. Gy. előzetes letartóztatását.