A Fidesz szerint nem várható fordulat

Vágólapra másolva!
A Gyurcsány-kormány népszerűségvesztése ellenére sem fordulnak meg az erőviszonyok az önkormányzati választásokig egy fideszes belső értékelés szerint. Bár a helyzet most kiegyenlítettebb, a Fidesz Budapesten sem remélhet áttörést - írja a Vasárnapi Hírek.
Vágólapra másolva!

Nem lehet számítani a Fidesz áttörésére az önkormányzati választáson egy Orbán Viktorhoz érkezett új helyzetértékelés szerint - állítja a Vasárnapi Hírek. A friss jelentés szerint a Gyurcsány-kormány és a koalíció népszerűségvesztése nem olyan mértékű, hogy megfordítaná az erőviszonyokat, a koalíciótól elfordulók pedig nem gyarapítják automatikusan a Fidesz-bázist - írja a lap "egy Fideszhez közelálló" forrásra hivatkozva.

A Vasárnapi Hírek szerint az ellenzéki pártelnökhöz eljuttatott értékelés Budapest tekintetében ugyan a korábbinál kiegyenlítettebbnek tartja az erőviszonyokat, de nem vetíti előre a független, de a Fidesz által támogatott Tarlós István győzelmét, és nem jelez előre áttörést a fővárosi kerületek polgármesteri posztjain sem. Pedig - mint írják - "Orbán Viktor pártja számára a mostani önkormányzati választás alapkérdése Budapest. Csak a fővárosi politikai viszonyok gyökeres átrendeződése hitelesíthetné azt a jobboldali várakozást, hogy megfordul a szél".

Egy, a Fideszből nemrég távozott középvezetőre hivatkozva a lap ráadásul azt írja, hogy Orbán a hitelesnek és realistának tartott értékelést is belekalkulálta a "menekülés előre" döntésbe.

A cikkel kapcsolatban szerettük volna megszólaltatni a Fideszt, de az ellenzéki párt sajtóosztályát többszöri próbálkozásra sem sikerült elérnünk. Az MTI azt írja, hogy az ő megkeresésükre a sajtóosztály nem kívánta kommentálni a Vasárnapi Hírekben megjelent állításokat.