Nem vitázik kettesben Tarlóssal Demszky

Vágólapra másolva!
Nem fogadta el Tarlós István kihívását főpolgármester-jelölti vitára Demszky Gábor. A Fidesz támogatásával induló független jelölt a Vörösmarty téren vitatkozott volna a főpolgármesterrel szeptember 26-án, a liberális politikus azonban inkább a listavezetők televíziós vitájára invitálta őt ugyanarra a napra.
Vágólapra másolva!

Tarlós István szombaton, zuglói kampánykörútján felszólította Demszky Gábort, hogy álljon ki vele egy vitára szeptember 26-án a Vörösmarty téren. Fidesz támogatásával induló független főpolgármester-jelölt felhívta a főpolgármestert: ha van benne virtus és becsület, akkor álljon ki vele egy vitára.

"Ott tisztázhatjuk a kérdéseidet és remélem én is választ kapok a saját kérdéseimre, amiknek megválaszolása elől oly régen kitérsz" - fogalmazott Tarlós István, arra kérve a főpolgármestert, mérkőzzenek meg egymással,"mint férfi a férfival".

Demszky azonban nem fogadta el a kihívást, helyette azt kérte az ellenfelétől, hogy menjen el 26-án a listavezetők vitájára a Magyar Televízióba. A főpolgármester közölte: azért is várja el a vitára Tarlóst, hogy mindenki számára "kiderüljön", a független jelölt gyakorlatilag olyan, mintha "a Fidesz listavezetője lenne".

A liberális városvezető két nappal későbbre, 28-ára is meghívta Tarlóst az MTV-be, amikor a főpolgármester-jelöltek fognak vitatkozni. "Nem Tarlós István dönti el, hogy kik a főpolgármester-jelöltek, hanem a budapestiek. Ők ötnek szavaztak bizalmat" - fogalmazott Demszky.

MTI / [origo]