Pokorni távozott az ATV élő műsorából

Vágólapra másolva!
A Fidesz visszautasítja a kormányzat és egyes médiumok manipulatív próbálkozásait - közölte a párt szóvivője azt követően, hogy Pokorni Zoltán csütörtökön távozott az ATV kereskedelmi televízió élő műsorából. Az ATV műsorvezetője szerint esze ágában sem volt provokálni a politikust.
Vágólapra másolva!

"A kormányzat el akar bizonytalanítani, meg akar félemlíteni mindenkit, aki kritikával merészeli illetni a szavahihetetlen, alkalmatlan kormányt. A Fidesz ebben a gyerekes játszmában nem vesz részt. Pokorni Zoltán ezért távozott ma este az ATV stúdiójából" - áll Szijjártó Péter közleményében.

A szóvivő közölte: a Fidesz visszautasítja a kormányzat és egyes médiumok manipulatív próbálkozásait, és a magyar embereket is arra kéri, hogy ne üljenek fel a provokációknak, ne hagyják magukat újra megfélemlíteni a hatalmukat féltő és ahhoz foggal-körömmel ragaszkodó balliberális erők által. Nyilvánvaló és átlátszó provokációról van szó, annak érdekében, hogy ne kelljen a kormány politikai hazugságai miatt előállt helyzetről, az embereket sújtó súlyos gondokról beszélni - áll a közleményben.

Az ATV közleménye szerint Pokorni Zoltán az Egyenes beszéd című műsorban "először azt kifogásolta, hogy (...) előtte a fenyegetésről volt szó, mint mondta, ez egy ócska blöff". Kálmán Olga műsorvezető erre azt mondta, hogy a nyomozók teszik a dolgukat.

Az ATV közleménye szerint ugyanis Horváczy Emese, a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője a tévé Egyenes beszéd című műsorában arról beszélt, hogy megvalósítja a terrorfenyegetés bűntettét a Budapest Rádiónak küldött hangüzenet. (Soha nem látott erőszakhullámot helyezett ugyanis kilátásba egy ismeretlen férfi a kereskedelmi rádióhoz postán megküldött CD-n, ha a kormány nem mond le szeptember 20-ig). A szóvivő hozzátette: egyelőre azt nyomozzák, ki küldte az üzenetet, más intézkedés még nincs.

A műsorvezető ezt követően azt kérdezte, egyetért-e Pokorni Zoltán Orbán Viktorral abban, hogy "illegitim a kormány"? Utalt arra, hogy Hiller István, az MSZP elnöke azt mondta, hogy ezt a kérdést a többi között neki is fel kell tenni.

"Pokorni Zoltán azt mondta, hogy erre az MSZP elnökének válaszol majd, a műsorvezetőnek nem. Majd megkérdezte, miért hívták meg az adásba. Válasz: aktuálpolitikai kérdésekre válaszolni. Pokorni Zoltán ekkor felállt, letette a mikroportot és kiment " - áll a televízió közlésében.

Kálmán Olga a történtekről "magánvéleményeként" azt mondta: "Eszem ágában sem volt provokálni, én összességében arra voltam kíváncsi, hogy a Fidesz alelnökeként és polgármesterjelöltként őszerinte mi az önkormányzati választásoknak a tétje? Az, amit Orbán Viktor mond, vagy szerinte mi?" Hozzátette: Pokorni Zoltántól ennyit kérdezett "összességében".

Mint mondta, a terrorfenyegetést maga Pokorni Zoltán "emlegette", miközben ő műsorvezetőként ezt szóba sem hozta.