Vágólapra másolva!
A kormány, a miniszterelnök nem azért hoz kemény, megszorító intézkedéseket, mert sanyargatni akarja az embereket, hanem az ország érdekében - jelentette ki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Kemecsén, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei önkormányzati választási kampánykörútjának utolsó állomásán szerdán este.
Vágólapra másolva!

Ahhoz kell "összekaparni" a pénzügyminiszternek, a kabinetnek 2.000 milliárd forintot, hogy az Európai Unió fejlesztési forrásából a következő hét évben 8.000 milliárd forinttal részesedhessen Magyarország - hangsúlyozta a kormányfő. Közölte: évente több mint 1.000 milliárd forint fordítódhat így beruházásokra, annyi, mint Budapest három évi költségvetésének összege.

"Ha a szigorítást nem tesszük meg, kihagyjuk az ország fejleszthetőségének legnagyobb lehetőségét" - mutatott rá Gyurcsány Ferenc. Hozzáfűzte: "kormányfőként én úgy döntöttem, hogy nem követem el elődeim hibáit, hanem meglépem azt, még ha nem is népszerű, amit Magyarország érdeke kíván".

A miniszterelnök szerdán az MSZP önkormányzati választási kampányrendezvényén Tiszavasváriban, Győrteleken, Mátészalkán, Kisvárdán és Kemecsén mondott beszédet. A rendezvényeket mindenütt néhány bekiabálás, fütty, illetve a kormány szavahihetőségét kétségbe vonó tábla felmutatása zavarta meg. A tiltakozókat mind az öt szabolcsi településen a rendezvény résztvevői, s nem a rendezői intették csendre.

Mátészalkán például azzal hallgattattak el egy beszélni nehezen tudó embert, hogy "a tüntetésnek, tiltakozásnak megvan a maga helye, ideje, s neveletlenségre vall, ha valaki egy másik rendezvény méltóságát zavarja meg".

Kisvárdán a "Hazugok" feliratot tartalmazó tábla tartójának pedig többen mondták: "A pártod rendezvényén miért nem tartottál ilyet Orbán Viktornak, amikor azt mondta, hogy Torgyán Józseffel nem köt koalíciót, s aztán mégis kötött".

Egy másik ember megjegyezte: "Látod ez köztetek, meg a szocialisták között a különbség, ők nem mennek a ti rendezvényeteket megzavarni, igaz, ti meg is vernétek az ott tiltakozókat".