Továbbra is kerüli egymást Tarlós és Demszky

Vágólapra másolva!
Meghívást kapott egy nyilvános vitára a két legesélyesebbnek tartott főpolgármester-jelölt, Demszky Gábor és Tarlós István. Tarlós elfogadta a meghívást, Demszky azonban nem, továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy az összes jelölttel együtt vitázzanak.
Vágólapra másolva!

A Méltányosság Politika Elemző Kör nyilvános vitára hívta a két legesélyesebb főpolgármester-jelöltet, Demszky Gábort és Tarlós Istvánt. Tarlós a felkérést elfogadta - tudatta közleményében a független, a Fidesz által támogatott jelölt. Demszky Gábor viszont nem megy el, mivel továbbra is csak akkor hajlandó vitatkozni, ha az összes főpolgármester-jelöltet meghívják, valamint ha sor kerül egy listavezetői vitára is - mondta az [origo] megkeresésére a főpolgármester sajtófőnöke, Czuk Dóra.

A mostani meghívás egy pódiumvitára szólt a két jelöltnek, amely nyilvános lenne, így a televíziók közvetíthetnék a beszélgetést és az újságírók is tudósíthatnának arról, valamint közönség is jelen lehetett volna - tudtuk meg Tarlós István sajtófőnökétől, Szűcs-Somlyó Máriától.

Korábban már vitatkozott a vitáról a két jelölt, miután a múlt héten Tarlós kihívta Demszkyt, de akkor sem tudtak megállapodni a részletekről. Demszky a múlt héten azt közölte, hogy két tévévitára, a listavezetők és a főpolgármester-jelöltek vitájára készül. Az SZDSZ-es politikus akkor megjegyezte: szerinte Tarlós István menekül a listavezetők vitája elől, mert akkor fel kellene vállalnia, hogy a Fidesz jelöltje és támogatja a Jobbik is.

Tarlós István erre válaszul küldött múlt heti közleményében azt írta: nem ellenzi a listavezetők vitáját. Szerinte azonban ennek csak akkor van értelme, ha Demszky Gábor beleegyezik utána egy Demszky-Tarlós vitába is. Egy kollektív vitában Demszky Gábor "elbújhat a logikusan teljesen esélytelen jelöltek háta mögé, egyértelműen megnehezítve azt, hogy a választók Demszky Gábort és Tarlós Istvánt figyelmesen, a szakmai felkészültség mezsgyéjén hasonlíthassák össze" - fogalmazott akkor Tarlós István.