Idén elkezdődik az Álom Sziget építése

Vágólapra másolva!
Idén megkezdődik a Hajógyári-sziget déli részén a szállodákat, jachtkikötőt, kaszinót magába foglaló szórakoztató centrum építése. A beruházás szabad utat kapott azzal, hogy érvénytelen lett az a vasárnapi népszavazás, amely arról szólt, hogy milyen feltételekkel épüljön meg a szabadidő központ. 
Vágólapra másolva!

A Hadrianus palota feltárásával az év végén megkezdődik a Hajógyári-szigeten a 340 milliárd forintos szórakoztató centrum építése - mondta hétfőn Sammy S. Smucha, a beruházó Álom Sziget 2004. Kft. ügyvezetője.

A beruházás szabad utat kapott azzal, hogy érvénytelen lett a kerületi szigorításokat tartalmazó szabályozási tervről vasárnap megtartott népszavazás. A választásra jogosultaknak csupán 14,4 százaléka jelent meg a referendumon, az érvényességhez szükséges 50 százalék helyett. A szórakoztató központ azonban akkor is megépült volna, ha szigorúbb kerületi terveket elutasítja a lakosság, csak akkor az engedékenyebb, nagyobb beépítési arányt engedélyző tervek alapján.

A beruházó a kerülettel kötött megállapodás értelmében vállalta azt is, hogy 15 milliárd forint közcélú fejlesztéseket hajt végre. Többek között lehajtót épít az Árpád hídra, a Bogdáni utat alagúton keresztül vezeti a szigetre, felújítja a szigetre vezető K-hidat, a közeli HÉV-pályát, valamint kiépítené a tömegközeledést is a szigeten.

A Hajógyári-szigeten harmadán 2012-re 8-10 szálloda, több sportközpont, jachtkikötő, kaszinó és egy 3500 férőhelyes konferencia központ épül fel. Sammy S. Smucha szerint a beruházás a felépülés után 15 év múlva térül meg. Az ügyvezető hozzátette: a beruházás 30 ezer új munkahelyet. A sziget többi részét is parkosítja a beruházó, és megállapodtak a Sziget Fesztivál rendezőivel, hogy továbbra is itt kerülhet sor a rendezvényre.