24 milliónyi bírságot szabtak ki a rendőrök a hétvégén

Vágólapra másolva!
Több mint 24 millió forint bírságot szabtak ki a rendőrök a hétvégi fokozott ellenőrzéseken.A péntek délutántól vasárnap estig tartó ellenőrzésekben több mint 3800 rendőr vett részt csaknem 400 segítővel - tartalmazza a rendőrség közleménye. A kiszabott bírság 3 millióval kevesebb a megelőző hetinél.
Vágólapra másolva!

A hétvégi akció során több mint 13 600 személyt szondáztattak meg. Ittas vezetés miatt 125 szabálysértési és 73 büntetőeljárást indítottak. A három nap alatt a rendőrök 58 jogosítványt vettek el elsősorban ittas vezetés és 103 forgalmi engedélyt főleg érvénytelenség miatt.

Az akció során 18 körözött személy is kézre került, de tettenérés, közbiztonsági okok, valamint ittasság gyanúja miatt összesen 158 személyt állítottak elő. Közlekedési szabálysértés miatt 1426 fővel szemben tettek szabálysértési feljelentést, helyszíni bírság kiszabására 4780 esetben került sor.

A megbírságoltak és a feljelentettek többsége az előző hetekhez hasonlóan ezúttal is gyorshajtó volt, illetve olyanok, akik nem használtak bukósisakot, biztonsági gyermekülést vagy biztonsági övet, vagy épp vezetés közbeni mobiltelefonáltak. A rendőrség a nyári szabadságolási, illetve turisztikai szezon alatt, a nyár elején bekövetkezett balesetek nagy száma miatt fokozott ellenőrzésekbe kezdett hétvégenként. A péntek délutántól vasárnap estig tartó ellenőrzéseket július 21-én kezdték meg.

A hétvégén 18 közúti balesetben összesen 23-an vesztették életüket, többen, mint az elmúlt két hétvégén összesen. A hétvégi fokozott közúti ellenőrzések szeptember végéig folytatódnak.