Gyurcsány szerint visszaüt a bekiabálás

Vágólapra másolva!
Gyurcsány Ferenc szerint az ő malmára hajtják a vizet a kampány-rendezvényeit megzavaró tiltakozók. Több helyen is kifütyülték, hazaárulónak és hazugnak nevezték a miniszterelnököt, aki viszont azt mondja, ez visszaüthet, a többség ugyanis a nyugalmat szereti.
Vágólapra másolva!

A miniszterelnök internetes naplójának legfrissebb, kampánykörútjáról szóló bejegyzésében azt írta: nem zavarja, hogy az MSZP kampánykörútjának több állomásán is kifütyülték. Gyurcsány úgy vélte, hogy a füttyök valójában az ő malmukra hajtják a vizet.

Szerinte ugyanis a "durva hang, a brutalitás" visszaüt, és már a tavaszi választásokkor kiderült, hogy az emberek inkább azt a politikát támogatják, amit a viták ellenére a másik tisztelete és a nyugalom jellemez. Gyurcsány állítja, nem zavarják a bekiabálások és a füttyszó, és hozzáteszi, tudomásul veszi, ha valaki így juttatja kifejezésre véleményét..

A kormányfő látogatását Tatabányán, Bicskén és Tiszafüreden is füttyszóval, bekiabálásokkal zavarták meg. A kampánykörút tiszafüredi állomásán például a 400-500 fős nézőseregben egy 50-100 tagú csoport bekiabálásokkal, fütyüléssel és sípolással gyakorlatilag elnyomta a miniszterelnök szavait.

Gyurcsány Ferenc a helyszínen annyit mondott a történtekre, hogy fütyülni könnyebb, mint tenni az ország felemelkedéséért. A látogatás azonban korábban véget ért, és a körséta is elmaradt. Előtte Tatabányán is hasonló történt, ahol emberek egy csoportja "Hazug!" és "Gazemberek" jelzőket kiabált Gyurcsány beszéde közben.

Szolnokon ugyanakkor, az MTI beszámolója szerint vastapssal fogadták Gyurcsányt, Egerben pedig támogató transzparensek is feltűntek, egyebek mellett olyan feliratokkal: "Ne hagyd magad, Feri!", "Igen tesszük a dolgunk".

A legutóbbi közvélemény-kutatások szerint Gyurcsány népszerűsége jelentősen visszaesett, miután bejelentette a megszorító intézkedéseket. A Gallup például még soha nem mért ilyen alacsony népszerűséget kormányfőnél, mióta 1999-ben elkezdte a kutatásokat.