Angolok vették meg a kisgazdák székházát

Vágólapra másolva!
Elkelt a kisgazdák Belgrád rakparti székháza, egy angol befektető a csütörtöki árverésen 700 millió forintot fizetett az ingatlanért. A kisgazdák azonban bírósághoz fordulnak, és megtámadják az értékesítést, mert szerintük a pártház kétszer annyit ér, ráadásul az árverés nem volt nyilvános.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön egy angol befektetői csoport 700 millió forintért megvásárolta a Független Kisgazda-, Földmunkás és Polgári Párt (FKGP) Belgrád rakparti országos székházát. Az árverést annak ellenére tartották meg, hogy még előtte a kisgazdák kérték a felfüggesztését, ugyanis kevésnek tartották a 710 millió forintos árverési értéket. Szerintük az ingatlan értéke 1,5 milliárd forint. Az árverés zárt körben, a sajtó kizárásával zajlott: csak a 71 milliós árverési előleget befizető érdeklődők lehettek jelen, és 15-20 kisgazda.

Az árverésen részt vevőtől kapott információk szerint a kikiáltási áron senki nem tett ajánlatot a pártszékházra, ezért fokozatosan lefelé ment az ár, egészen 700 millió forintig. Az árverést kezdeményező Dunapart 2005 Kft. állítólag nem tett ajánlatot. Az új tulajdonos a London melletti Reagingben működő Brook Henderson Group Ltd., amelynek képviselője, Pelham Olive az árverés után azt nyilatkozta: szeretné visszahozni az életet a házba, de még a tervek kidolgozásnál tartanak Erdélyi László építésszel. Az új tulajdonos tagadta, hogy lenne más magyar tulajdona, így nem az övé az ingatlan Molnár utcai része sem.

Az árverésről távozó kisgazda politikusok viszont azt közölték: bíróságon támadják meg az árverést. Az ár mellett azt is kifogásolták, hogy az árverést nem nyilvánosan tartották meg. Szeremley Huba - aki az épületet a 2002. évi választások előtt 700 millió forintért megvásárolta - az árverésről távozóban közölte: ő maga nem licitált, nem vett részt az árverésben. Szerinte többen is megtámadják majd az értékesítést, amiért nem vehettek ebbben részt. Mint mondta, neki a párt 320 millió forinttal és ennek kamataival tartozik.