Vesztegetéssel gyanúsítanak egy tűzoltót

Vágólapra másolva!
Vesztegetés gyanúja miatt tartóztattak le egy tűzoltót Kazincbarcikán. A helyi tűzoltóság osztályvezetője két millió forintot kért egy vállalkozótól azért, hogy elintézzen egy tűzbiztonsági engedélyezést.
Vágólapra másolva!

Vesztegetés gyanúja miatt letartóztatták a kazincbarcikai tűzoltóság egyik osztályvezetőjét - mondta a Miskolci Nyomozó Ügyészség vezető ügyésze hétfőn. A tűzoltó kétmillió forintot kért egy kazincbarcikai beruházás vezetőjétől azért, hogy a tűzbiztonsági engedélyezésnél "rendben legyenek a papírok". A beruházó azonban az ügyészséghez fordult - közölte Friedmanszky Zoltán.

Az eset még július 14-én történt, de a nyomozás miatt csak most hozták nyilvánosságra. Az osztályvezetőt még a történtek napján őrizetbe vették, és két nappal később előzetes letartóztatásba került - tette hozzá. A nyomozók egy akció során leplezték le a tűzoltót, amikor a sorszám alapján feljegyzett bankjegyeket átvette. A miskolci ügyészség vesztegetés miatt indított nyomozást, a tűzoltóság osztályvezetője tagadja az ellene felhozott vádakat.