Tízen haltak meg az utakon a hétvégén

Vágólapra másolva!
Kilenc balesetben tíz ember vesztette életét a hétvégén. Ez az arány jobb, mint amit az elmúlt három év első augusztusi hétvégéjén tapasztaltak, ami részben a fokozott rendőri ellenőrzésnek, illetve az esős időnek köszönhető.
Vágólapra másolva!

Kilenc balesetben összesen tízen haltak meg az utakon az elmúlt három nap alatt - közölte az ORFK. A rendőrség szerint eredményes volt a hétvégi fokozott ellenőrzés, mert az elmúlt három évben augusztus első hétvégéjére a mostaninál több, 13-14 halálos baleset jutott. Az előző hétvégén is 18 balesetben 19-en vesztették életüket az utakon.

A rendőrök szerint az egyre több úton lévő külföldi vendégmunkás, és a Forma-1 Magyar Nagydíjra igyekvők generálta nagyobb forgalom is megnehezítette munkájukat. Az időjárás ugyanakkor kedvezett nekik, mert a rossz idő miatt kevesebben indultak el a fővárosból a Balaton felé így nem voltak torlódások, fennakadások az M7-esen. A Mogyoród felé igyekvőknek sem kellett órákat várakozniuk torlódás vagy baleset miatt.

A rendőrség a hétvégi közlekedési akció részletes adatairól hétfőn ad bővebb tájékoztatást. A fokozott hétvégi ellenőrzések szeptember végéig folytatódnak.