Bírságot kaphatnak a dugót okozó kamionosok

Vágólapra másolva!
Szabálysértési eljárás indul a magasságkorlátozó táblát figyelmen kívül hagyó kamionsofőrök ellen. Az elmúlt két hét során három alkalommal is le kellett zárni a Ferihegyi utat, mert a kamionosok nem fértek át a gyorsforgalmi út feletti híd alatt, és emiatt torlódás keletkezett.
Vágólapra másolva!

Sas Oszkár, a Budapesti Rendőr-főkapitányság ügyeletes sajtószóvivője szerint a véletlen eredménye, hogy az elmúlt két hét során háromszor is útlezárásra került sor a ferihegyi gyorsforgalmi úton, mert kamionsofőrök nem vették figyelembe a magasságkorlátozó táblát.

A kamionvezetők felhajtottak a magas járművek elől elzárt részre, és noha mindhármuknak sikerült idejében lefékeznie, továbbhaladni nem tudtak. A rendőrség kénytelen volt lezárni az utat, hogy a kamionok két kilométeres távon vissza tudjanak tolatni. Az útlezárások következtében óriási torlódás keletkezett.

A XVIII. kerületi Rendőr-főkapitányság forgalmi tábla figyelmen kívül hagyása miatt szabálysértési eljárást indított a sofőrök ellen. Még vizsgálják, történt-e személyi sérülés vagy anyagi kár, és ennek függvényében a kamionvezetőket vagy pénzbírsággal büntetik meg, vagy figyelmeztetést kapnak.