Lekaparták a forintosokat a műtehénről

Vágólapra másolva!
Megrongálták a budapesti tehénparádé egyik szobrát: a Vörösmarty téren felállított, egyforintosokkal kirakott tehénről 15 pénzérmét kapartak le. A rendőrség elfogta a tehénrongálót, eljárást indítottak ellene.
Vágólapra másolva!

Szerda este érkezett bejelentés a kerületi rendőrségre, hogy egy férfi kapargatja az egyforintosokat a tehénparádé Vörösmarty téren felállított darabjáról.

A kiállítás Aranyborjú elnevezésű műalkotásának készítője a szobor egész felületét egyforintosokkal ragasztotta tele. Mára azonban az aranyszínű borjú egész hátgerincéről hiányzik a díszítés, valamint fenekén, combján és nyakán is fehér foltok árulkodnak a rongálás nyomairól.

A 47 éves rongálót a helyszínen elfogták, ellene rongálás vétsége miatt eljárást indítottak. A férfinál 15 lekapart pénzérmét találtak. Az okozott kár mértékéről még folyik a vizsgálat. A megkopasztott tehén továbbra is látható a Vörösmarty téren.

A tehénparádé során több mint 50 különböző alkotás látható városszerte közel három hónapon keresztül. A szobrok korábban már számos világváros utcáit és tereit ellepték, a kiállítást vendégül látta többek között London, Prága, Firenze, Varsó és Brüsszel is.