Bombariadó a Városházán

Vágólapra másolva!
Hazaküldték a Városházán dolgozó 1200 embert, mert valaki bombával fenyegetőzött. A fenyegetés Atkári János főpolgármester-helyettes titkárságára érkezett, egy férfihang azt közölte, hogy "a hivatalban robbanó szerkezetet helyeztek el, távozzanak!".
Vágólapra másolva!

Bombafenyegetés miatt kiürítették szerdán déltájban a Főpolgármesteri Hivatal épületét - nyilatkozta az MTI-nek az önkormányzat védelmi alosztályának vezetője. Vörös György tájékoztatása szerint Atkári János főpolgármester-helyettes titkárságára érkezett 10.30 órakor a fenyegetés. Egy férfi azt közölte, hogy "a hivatalban robbanó szerkezetet helyeztek el, távozzanak!".

Vörös György elmondta: a főjegyző utasítására a robbantásos fenyegetés miatt hazaküldték a Városháza több mint ezerkétszáz dolgozóját, és a bejelentést azonnal továbbították a BRFK-ra, az V. kerületi kapitányságra és a belvárosi rendőrörsre - tette hozzá az alosztályvezető.

Vörös emlékeztetett rá, hogy tavaly nyáron csaknem ez idő tájt volt utoljára bombariadó a Főpolgármesteri Hivatalban. Akkor Schiffer János főpolgármester-helyettes titkárságára érkezett a fenyegetés. A több órás épületátvizsgálás során azonban nem találtak semmilyen robbanószert.